ΕλληνικάEnglish (UK)
A+ A A-

[18-2-2016] Ανακοίνωση ΕΔΕΤ

Ενημέρωση για το upgrade των δρομολογητών του DataCenter στο Υπουργείο Παιδείας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η χθεσινή αναβάθμιση των 2 κεντρικών δρομολογητών του DataCenter της ΕΔΕΤ στο Υπουργείο Παιδείας (Cisco Nexus 7000) δεν ολοκληρώθηκε.

Οι χθεσινές εργασίες αποτελούσαν μέρος μιας προσπάθειας αναβάθμισης της υποδομής η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό (βλ ανακοινωμένες εργασίες 1/2, 3/2, 15/2, 17/2). Η αναβάθμιση έχει κριθεί απαραίτητη, έπειτα από συνεννόηση με τον προμηθευτή και τον κατασκευαστικό οίκο, για την αντιμετώπιση σημαντικών δυσλειτουργιών που είχαν επίδραση στις υπηρεσίες, την διαχειρισιμότητα και την σταθερότητα του συστήματος.

Οι εργασίες προετοιμασίας της αναβάθμισης, λόγω της αστάθειας των δρομολογητών, ήταν επίπονες και χρονοβόρες και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκαν αρκετά ενδιάμεσα βήματα πριν την τελική φάση που είχε προγραμματιστεί για χθες. Δυστυχώς ο ένας από τους δύο δρομολογητές παρουσίασε σημαντική δυσλειτουργία πριν την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης, οι οποίες όμως, πλην λίγων συγκεκριμένων εξαιρέσεων, και λόγω της προετοιμασίας που είχε γίνει εν όψη της αναβάθμισης, δεν προκάλεσε απώλεια κίνησης καθώς αυτή εξυπηρετήθηκε από τον δεύτερο δρομολογητή.

Τελικά, και πάλι σε συνεργασία με τον προμηθευτή και τον κατασκευαστή, ο προβληματικός δρομολογητής έχει αναβαθμιστεί και εν μέρει επανέλθει. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη επαναφορά του, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει την κίνηση του Datacenter κατά την αναβάθμιση του δεύτερου δρομολογητή.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του DataCenter παρέχονται μονάχα από τον μη αναβαθμισμένο δρομολογητή (δεν υπάρχει εφεδρεία σε επίπεδο δικτύου) και οι εργασίες επανένταξης του αναβαθμισμένου συστήματος θεωρούνται -- λόγω των ασταθειών του μη αναβαθμισμένου δρομολογητή -- υπολογίσιμου ρίσκου.

Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τα επόμενα παράθυρα εργασιών.

Σας διαβεβαιώνουμε πως οι μηχανικοί μας κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και τις διακοπές στις υπηρεσίες κατά την διαδικασία αυτή. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητάμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση.

Επίσης με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμήθεια νέου δικτυακού εξοπλισμού για το DataCenter ο οποίος θα μπει σε παραγωγή στους επόμενους μήνες.

Με εκτίμηση,

GRnet Helpdesk

 

 HEAL-LINK 2016 © This website is internal production of Heal Link