ΕλληνικάEnglish (UK)
A+ A A-

[29-6-2016] Κεντρική Υποδομή για την παροχή Περιβάλλοντος «Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο» ως Υπηρεσίας

Ανακοίνωση προς τα μέλη του ΣΕΑΒ

Ο ΣΕΑΒ, στα πλαίσια επέκτασης των υπηρεσιών του προς τα μέλη του, δημιούργησε την υπηρεσία «Ρωτήστε έναν βιβλιοθηκονόμο», όπου οι χρήστες των Βιβλιοθηκών μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο βιβλιοθηκονόμο κάνοντας χρήση ενός ticketing συστήματος.

Το σύστημα βασίζεται σε ελεύθερο λογισμικό, ώστε κάθε βιβλιοθήκη να αποκτήσει το δικό της περιβάλλον εξυπηρέτησης χρηστών μέσα σε ένα κεντρικό σύστημα που παραμετροποίησε και διαθέτει ο ΣΕΑΒ.

Ο χρήστης της Βιβλιοθήκης έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει νέο αίτημα, να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της πορείας του. Ο διαχειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί άμεσα και online τα αιτήματα. Επιπρόσθετα, έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω στατιστικών στοιχείων, όπως και προβολής των στοιχείων των χρηστών που αλληλεπιδρούν με το σύστημα.

Ο ΣΕΑΒ τηρεί τα αντίγραφα ασφαλείας της υποδομής και ελέγχει την ασφάλεια του συστήματος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η Βιβλιοθήκη που θα κάνει χρήση της υπηρεσίας δεν χρειάζεται να διαθέσει ανθρωποώρες για την τεχνική υποστήριξη του συστήματος.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην υπηρεσία, παρακαλώ επικοινωνήστε με το http://helpdesk.seab.gr

ΣΕΑΒ 2016 © Η παρούσα ιστοσελίδα είναι εσωτερική παραγωγή του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών